8.12.2014

Miten löytää venäläisiä ystäviä? (v1.0)

Väite: Venäläiset hengaa vain omissa porukoissaan. Heihin on vaikea tutustua.

Oma mielipiteeni: Kyllä ja ei. On totta, että Venäjällä esiintyy vieraan pelkoa, mutta kenties isoin este tutustumiselle on kielimuuri. Ei hätää, sillä jos kieli ei ole vielä hallussa, niin Venäjältä löytyy kyllä ihan kivasti ihmisiä joiden kanssa voi puhua englantia ja suomea. Venäjällä on myös paljon paljon ihmisiä jotka ovat kiinnostuneita suomalaisista ja esimerkiksi suomenkielestä ja suomalaisesta musiikista.

Esittelen tässä postauksessa 2 nettisivustoa, jotka ovat lähes takuuvarmoja keinoja tutustua venäläisiin - varsinkin jos se tuntuu hankalalta irl, ei ole oikein ketään linkkejä, eikä oikein tiedä mistä aloittaisi. Loppu on omasta aloitteellisuudesta ja asenteesta kiinni.

http://www.couchsurfing.com/
Couchsurfing, eli sohvasurfailu, on kenties helpoin ja nopein keino jos haluat tutustua venäläisiin ja majoittua venäläisessä kodissa matkallasi. Saitille voi luoda profiilin ja etsiä yöpaikkaa ja paikallisia tuttavuuksia ympäri maailmaa, sekä tarjota kodissaan yöpaikkaa muille matkailijoille. Kyse ei ole pelkästään ilmaisesta majoituksesta - oikeat sohvasurfaajat tarjoavat myös hieman omaa aikaansa ja harjoittavat kulttuurinvaihtoa.

Avainsanoilla voi etsiä ihmisiä joiden kanssa on jotain yhteistä. Joskus voi olla myös antoisaa tutustua nimenomaan erilaisiin ihmisiin. Usein luotettavan käyttäjän näkee jo profiilitekstistä, mutta käyttäjät voivat jättää toisistaan myös referenssejä, jotka omalta osaltaan auttavat tunnistamaan luotettavat isännät ja emännät. Tätä kirjoittaessani CS:n hakukone näyttää että pelkästään Pietarin huudeilta löytyy lähemmäs 43-fucking-tuhatta potentiaalista sohvaa! Saletisti jotain jokaiselle.

Eri kaupungeille ja alueille löytyy ryhmiä missä paikalliset kutsuvat muita mukaan erilaisiin aktiviteetteihin, joihin voi ottaa osaa englanniksi tai muilla kielillä. Löytyypä myös miittejä missä pääsee harjoittelemaan venäjää! Kuulemani mukaan varsinaisiin eri puolilla maailmaa järjestettäviin CS-miitteihin liittyy yleensä dokaamista meluisissa baareissa, mikä ei ainakaan itseäni saa liikkeelle, mutta sellaistakin on siis tarjolla jos inspaa. Tulen vielä käsittelemään tässä blogissa mielenkiintoisia promillehauttomia aktiviteetteja Pietarissa, joihin kaikenkarvaiset hipit ja urbaanit inehmot voivat ottaa osaa ilman kielitaitoa.

Voin suositella sohvasurfaamista lämpimästi Venäjälle tai muuallekin päin maailmaa matkaaville. Tarjoan myös itse yöpaikkaa saitilla ja olen huomannut että suuri osa Tampereelta sohvaa kyselevistä on nimenomaan venäläisiä. Aina kemiat emäntien ja isäntien kanssa ei välttämättä natsaa, tai heillä ei vaan ole aikaa hengata, ja siksi hieman pitkäjänteisempi keino luoda pysyvämpiä kontakteja on seuraava saitti..

http://vk.com/
VK, eli VKontakte (ВКонтакте, lausutaan kontakte), on Venäjän käytetyin some-saitti ja Venäjän lisäksi suosittu erityisesti Itä-Euroopassa ja entisissä neuvostomaissa. Saitti on monella tapaa samanlainen kuin Facebook, mutta myös monella tapaa käytännöllisempi, johtuen mm. Venäjän höllemmistä tekijänoikeuslaeista.

Omiin arkistoihinsa voi lisätä leffoja, sarjoja, musiikkia, kuvia ja mitä vaan voi kuvitella ja näitä kaikkia voi yhdistellä yhtäaikaa yhdessä seinäpostauksessa tiettyjen rajojen sisällä. Omalle seinälleen voi postata esimerkiksi kaikkien kuultavaksi soittolistan lempimusiikistaan asianmukaisen kuvan kera. Videot ja äänet kulkevat saitilla striimeinä. #Hasistagit vielä tähän päälle auttavat helposti löytämään samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä ja ihmisiä voi etsiä myös hakusanoilla ja monilla muilla kriteereillä, kuten kielellä. Kontakteja alkaa syntymään kun jakaa itselleen kiinnostavaa sisältöä. Voi myös liittyä eri aihepiirejä käsitteleviin ryhmiin. Helpoin esimerkki lienee liittyä suomenkieltä opiskelevien ryhmiin - niitä on paljon. Jossain vaiheessa kontakteja ei tarvitse enää edes hakemalla hakea, sillä kaveripyyntöjä alkaa satelemaan spontaanisti tuntemattomilta ihmisiltä. Huomattavasti spontaanimmin kuin naamakirjassa! Kuitenkin, niin kuin muuallakin, kaikki pyyntöjä lähettävät eivät välttämättä rupea heti juttusille, joten jos henkilö vaikuttaa kiinnostavalta niin kannattaa tehdä aloite itse. CS:ään verrattuna täytyy huomauttaa, että VK:ssa on vähemmän takuita siitä, että kaikkien kontaktien kanssa löytyy yhteistä kieltä. Ok, tiedän mitä käännöskoneista sanotaan, mutta toisinaan mielenkiintoista läppää syntyy jopa niidenkin avulla. Oikeasti!

VK on venäjän lisäksi käytettävissä monilla eri kielillä, joihin lukeutuvat myös englanti ja suomi. Suomenkielistä käännöstä suosittelen tosin pienellä varauksella, sillä siitä löytyy joitain aika koomisiakin typoja. Näin lukee esimerkiksi videoiden vieressä:




ыыы (=yyy:n ja iii:n välimuoto, joka tässä kontekstissa on vähän niin kuin lol)


Saitilta löytyy myös hymiö, jota kutsun Pasila-hymiöksi tai suomalainen-hymiöksi, joka soveltuu erinomaisesti itseironisen läpän heittoon:




Yksityisyydestään kovin huolissaan olevien ei välttämättä kannata vaivautua. VK:n käyttäjiä, etenkin ulkomaisia sellaisia, kohtaan on kohdistunut samanlaista tarkkailua kuin mitä NSA harjoittaa lännessä. Käytännössä normaalista kanssakäymisestä toisten ihmisten kanssa ei tarvitse olla huolissaan ja hyödyt voittavat haitat. Jokainen joka on asioinut venäläisten virkailijoiden kanssa tietää myös, että heitä ei oikeasti kiinnosta vittuakaan alkaa kuumottelemaan ketään. He tekee vaan duuniaan, koska duunia on pakko painaa elääkseen. Arkaluonteisiin asioihin joudutaan reagoimaan silloin kun niistä nousee iso julkinen haloo. Periaatteellisista syistä tällaisista some-saiteista kieltäytyminen on toki ihan ymmärrettävää.

Tässä oli tällaiset pari esimerkkiä joilla pääsee ainakin alkuun. Tulen jatkossa käsittelemään mm. että mitä kaikkea jännää Venäjällä voi puuhata, mahdollisesti niiden uusien tuttavuuksien kanssa. Menneen talveen lumia ovat vanhat irstaat suomalaiset ukkelit jotka itärajan takaa hakevat naisia rahalla. Nyt on uuden uljaan netizen-sukupolven aika verkostoitua ja kohdata toisensa tasavertaisina. Soluttautukaa, opimme ymmärtämään toinen toistamme kaikkein parhaiten suoran ihmiskontaktin kautta. Onnea uusien ystävien ja kenties rakkaudenkin löytämiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti